Samenwerkingspartners


Stal Rozenburg heeft tot doel het behoud en de ontwikkeling van het Groninger Blaarkop runderras als zodanig, als levend cultureel erfgoed en ten behoeve van een ecologische natuurbeheer. Stal Rozenburg bezit Groninger Blaarkop zoogkoeien om de kalveren op een natuurlijk manier te laten groeien. Met uitzondering van de wintermaanden lopen de Groninger Blaarkoppen te weiden in de Onlanden en op Landgoed Nienoord. De Groninger Blaarkoppen vaarzen (1e kalfskoe) worden geslacht op een leeftijd van circa 3 jaar zodat prachtig authentiek Groningsvlees beschikbaar komt via De Marktslager.
De monumentale boerderij Oosterheerdt gelegen tegen het centrum van de gemeente Leek en op Landgoed Nienoord is in eigendom van Mike en Ria van der Most en voert sindsdien de naam Landgoedboerderij Oosterheerdt.

Het echtpaar van der Most is geen onbekende op het landgoed. De twee hebben er een kudde bijzondere schapen en geven demonstraties en teamtrainingen schapendrijven met border collies.

Mike en Ria gaan naast hun Nederlandse Bonte en Speckled Face schapen meerdere veesoorten houden, waaronder de Groninger Blaarkop koe. Deze dieren begrazen de landerijen van het landgoed Nienoord. M.b.t. de Groninger Blaarkop wordt er samengewerkt met Stal Rozenburg.

Landgoedboerderij Oosterheerdt zal naast de veehouderij ruimte bieden voor een bed and breakfast, streekproducten en onderwijs. Zorg cliënten doen er dagbesteding, het wordt een plek waar iedereen welkom is. Waar het boerenleven de mensen met elkaar verbindt.


Kroon vlees is al sinds 1870 duurzaam. Het unieke van het bedrijf is dat ze zo gewoon doen; Bijzonder geworden door Gewoon te blijven! Milieu en dierenwelzijn staan bij Kroon vlees hoog in het vaandel. De boeren hebben hun bedrijven in de noordelijke provincies. Kroon vlees is daardoor in staat kwaliteitsvlees uit eigen regio te leveren.
De Marktslager is al sinds 1982 een begrip op de Groningse markten. Naast verkoop aan consumenten, instellingen en horeca hebben ze een productie bedrijf waar alles in eigen beheer is. De Marktslager onderscheidt zich door kwaliteit, vakkennis, duurzaamheid en eigen productie.